DE TOUR VOOR DE SQUASHLIEFHEBBER !

De eerste editie van EYE TOUR gaat op 2 & 3 oktober a.s.  in Almere plaatsvinden. Het eerste toernooi van een reeks van negen landelijke toernooien in het komende seizoen. De Grand Final zal dit jaar zijn afsluiting kennen bij het een na grootste centrum van Nederland, Squash Utrecht.

De EYE TOUR is een toernooiencircuit waarin prestatie en gezelligheid voorop staan. Er wordt extra aandacht geschonken aan de aankleding, uitvoering en uitstraling. De aantrekkelijke sport (en eventuele geldprijzen) dienen tevens te  leiden tot een sterk deelnemersveld bij de dames en heren in de A-categorie. Daarnaast zijn er aansprekende prijzen in de overige categorieën en wordt elk toernooi opgewaardeerd d.m.v.   sponsor-gifts en een interessante verloting. Bij de toernooien is er ook een Squashracket bespan service, waar specialisten je racket perfect bespannen of kunnen finetunen. Ten slotte is de tour aangesloten op de EYE  Ranking met een prijzenpot van bijna 1.000 euro die wordt verdeeld onder de klassement winnaars.

Door de steun van squashmerk leverancier Allied-Sports kunnen we elk toernooi fantastische prijzen per categorie uitreiken en een leuke verloting houden. Eigenaren van Allied-Sports, Glenn Keenan en Scipio van der Schoot maken door hun steun deze tour mogelijk. Van al hun merken is EYE gekozen om de tour te ondersteunen als hoofdsponsor. EYE is een squashmerk dat de laatste jaren een enorme groei heeft doorgemaakt. In topspeler Paul Coll hebben ze niet alleen de nummer vijf van de wereld in hun spelersstal, maar ook een van de meest attractieve spelers en persoonlijkheden. Een speler die past bij hun imago. Per toernooi wordt er voor maar liefst aan 2.500 euro aan (sport)prijzen uitgereikt. Het spreekt dus voor zich dat organiserend bedrijf SQ Events zeer content is met deze samenwerking.

Een aantal toernooien zullen een PSA upgrade kennen. Profspelers die voor de wereld ranking punten proberen te scoren en er wordt dan 1.000 euro aan prijzengeld uitgekeerd.

SQ EVENTS staat met de steun van alle sponsors garant voor het prijzengeld en de sportprijzen met een totale waarde van 20.000 euro. Allied-Sports levert alle EYE productprijzen zoals rackets, sporttassen, squashballen, kleding en accessoires. Ondersteunende subsponsors zijn Toernooi.nl (Visual Reality), Stringjob en QSS bespanservice

De EYE TOUR voldoet aan de regels aangaande een officieel ranglijsttoernooi van de Squashbond. In de afsluitende GRAND FINAL wordt alles in de overtreffende trap uitgevoerd. Uniek in Nederland is de EYE Ranking, elk EYE toernooi die wordt georganiseerd levert punten op voor de EYE toernooi ranking. Deze ranking zal tevens gebruikt worden om je te kwalificeren voor de GRAND FINAL. Hoe hoger je EYE ranking, des te hoger de kans op inschrijving aan het afsluitende toernooi. Je ranking geeft echter geen recht op een betere plaatsing. Vanwege het feit dat het circuit meetelt voor de nationale ranglijst, dient de organisatie zich te houden aan de nationale ranglijst. De winnaars van de EYE ranking in de dames/heren categorieën A – B – C en D, winnen eveneens een geldbedrag. Voorwaarde is wel dat je minimaal 2 toernooien speelt en ook aan het EYE GRAND FINAL toernooi meedoet. De EYE ranking kun je raadplegen na elk toernooi op www.eyetour.nl

DARE TO BE THERE

EYE Tour Team