SquashLife ranking

De SquashLife Tour ranking wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wisseltrofee en geldprijzen voor alle klassement winnaars in een categorie.

Uniek is de interne ranking. Elk SquashLife toernooi die dit seizoen wordt georganiseerd levert punten op voor deze unieke ranglijst. Deze ranglijst kan tevens worden gebruikt om je te kwalificeren voor de GRAND FINAL. Hoe hoger je ranking, des te hoger de kans op inschrijving aan het afsluitende toernooi de grand final op 11 juni 2023.

Je ranking geeft geen recht op een betere plaatsing bij de toernooien. Vanwege het feit dat het circuit meetelt voor je nationale ranglijst, dient de organisatie zich te houden aan de nationale ranglijst. De winnaars van de SquashLife ranking 2022/2023 in de dames/heren categorieën B – C en D, winnen naast een heuse wisseltrofee een geldbedrag van 75 euro. Voorwaarde is wel dat je meedoet aan de GRAND FINAL. De SquashLife ranking kun je raadplegen na elk toernooi via onderstaande link. 

Toernooi puntverdeling per categorie :

Klassering Eendaags
toernooi
Tweedaags
toernooi
Dubbel & Team
toernooi
Grand Final
 
1 50 n.v.t. 60 120
2 40 n.v.t. 50  80
3 30 n.v.t. 40  60
4 20 n.v.t. 30  50
5 t/m 8 10 n.v.t. 20  40
plate-winnaar 10 n.v.t. 20  40
 
·   Er kunnen nog maximaal 2 toernooien worden toegevoegd.  
·   Bij een dubbeltoernooi kun je in twee categorieën punten verdienen
·   Bij een gelijke stand is het aantal gewonnen toernooien bepalend.  
·   Bij een gelijk aantal gewonnen toernooien is de Grand Final doorslaggevend.  
·   Is deze ook gelijk, dan wint degene met de minst gespeelde toernooien.

Toernooi puntverdeling per categorie :

Plaats Heren A Dames A Heren B C D Dames B C
 
1e prijs 300 euro 300 euro 75 euro 75 euro
 


Het prijzengeld van de SquashLife TOUR wordt alleen uitgekeerd bij deelname Grand Final. Indien een speler zijn prijs niet kan incasseren, dan gaat de geldprijs niet naar de eerstvolgende op de ranglijst. In het geval van de wisseltrofee zal deze wel toekomen aan de betreffende speler . 

Voor uitkering van het prijzengeld dien je aan twee reguliere toernooien en de Grand Final in dit seizoen te hebben meegedaan. Is dit niet het geval en je staat bovenaan de ranglijst, dan ben je wel de winnaar van de SquashLife TOUR ranking, maar vervalt je geldprijs. De wisselbeker en de eer behoren je dan wel toe.